Sebelum anda mula

iPhoneiPadApple TVMac
  • yang disimpan atau diterbitkan Channel Studio saluran dalam profil yang dimaksudkan.
  • Pengurus boleh meluluskan apabila diperlukan.

Pilih jenis perubahan

Nama atau ikon membantu mengenal pasti saluran. Seting kandungan dan jadual menentukan apa yang boleh dimainkan. Channel Studio mengekalkan kedua-dua jenis pengurusan, tetapi saluran yang dikongsi boleh menghantar anda kepada editor dalam talian untuk perubahan yang lebih mendalam.

Gunakan profil yang dimaksudkan dan simpan akses sumber yang tersedia. Apabila kanak-kanak atau perlindungan ibu bapa memerlukan, perubahan yang dilindungi memerlukan kelulusan pemilik. Mengedit saluran tidak pernah memperluaskan keizinan media profil atau membekalkan filem dan episod.

Buka menu saluran

  1. Buka hidup → Channel Studio.
  2. Buka menu konteks saluran yang diterbitkan.
  3. Pilihan Edit saluran, Nama, Perubahan Ikon, Perintah, Penerbit Online Lanjutanatau tindakan kegemaran yang berkaitan.
  4. Selesaikan tindakan itu dan semak hasilnya sebelum membuat perubahan seterusnya.

Menu ini juga termasuk Menghapus saluran. Tetaplah ia terpisah daripada menghapuskan kegemaran, mengubah pesanan atau berhenti kerja pada resipi.

Nama, ikon dan nombor

Nama Pembukaan Rujukan Channel. masuk Nama saluran dan pilih Menyelamatkan Nama.

Perubahan Ikon Pembukaan Perubahan Ikon Saluran, dengan pilihan terbina dalam seperti Televisyen, Filem, Bintang dan Filem. Menggunakan Program Seni Menerima semula kerja-kerja seni berasaskan program. Untuk saluran akaun yang dikongsi, Men-download imej tersuai dalam talian Membuka editor dalam talian.

Kawalan logo disesuaikan dalam talian menerima PNG, JPEG atau WebP sehingga 512 KB yang arahan yang diperlukan Simpan seting dan penerbitan untuk memohon logo kepada saluran yang dikongsi. Jangan anggap memilih fail sahaja telah mengubah karya seni yang diterbitkan.

Perintah Pembukaan Rujukan Channel. Masuk ke yang dimaksudkan Nombor saluran dan pilih Menyelamatkan Perintah. Jika nombor itu diduduki, ia bertukar kedudukan dengan saluran yang diduduki.

Tukar resipi

Untuk saluran yang boleh diedit secara tempatan, Edit Channel membuka editor asli. Menetapkan kandungan, jadual atau pilihan sejarah, kemudian pilih Selesai dan mengkaji hasil yang telah disediakan. Jadual yang sedia ada akan terus bermain sehingga tetapan yang disemak semula diterbitkan.

Untuk saluran akaun yang dikongsi, Edit Channel membuka laluan editor dalam talian. Mengimbas kod QR atau menggunakan Pembukaan Editor Online daripada platform bukan televisyen. Menyelesaikan langkah-langkah ulasan dan penerbitan web yang diterangkan dalam Menggunakan editor dalam talian yang canggih.

Jika saluran yang disimpan belum mempunyai baris hidup, buka senarai yang disimpan melalui Settings → Odyssey Channel Studio Terbuka Channel Studio. Senarai ini boleh secara eksplisit menawarkan "Edit saluran bersama dalam talian" di mana editor tempatan tidak tersedia.

Contoh yang

Anda telah mencipta “My Channel” semasa bereksperimen dan kini menggunakannya untuk filem hujung minggu. Nama semula “Sejarah Filem”, pilih ikon Filem dan letakkan di sebelah saluran yang paling banyak digunakan. Perubahan pengenalan ini tidak memerlukan anda untuk menghapuskan dan memulihkan sumber.

Jika anda juga mahu ia untuk menukar filem dan episod, mengedit jadual secara berasingan. Periksa perintah program dan masa pengaktifan supaya program baru digunakan dengan sengaja.

Membatalkan, menghapuskan atau memulihkan

Penggunaan Tutup untuk lembaran pengurusan biasa. Penggunaan Presentasi Editor Online Kembali; Apple TV Ia juga menyokong perintah keluar. Tinggalkan skrin tidak bermakna bahawa penyimpanan selesai telah hilang.

Untuk menghapuskan saluran daripada kegemaran, gunakan Menghilangkan daripada kegemaran. Untuk memadamkan saluran itu sendiri, pilih Menghapus saluran dan mengesahkan tindakan penghapusan. Pengesahan mengatakan filem dan siri anda disimpan. Jika saluran ini digunakan, hentikan playback sebelum memadamkannya.

Saluran ini berubah di tempat lain: Menutup dan buka semula menu sebelum simpan. Kelulusan pemilik diperlukan: Kelulusan Channel Studio dalam tetapan dengan pemilik yang sesuai PIN dan membuka semula tindakan. Perubahan tidak menyelamatkan: baca kesilapan yang berlaku; Odyssey mengekalkan saluran yang sedia ada pada perubahan pengurusan yang gagal.

Bolehkah saya memuat naik imej? Gunakan imej yang anda mempunyai kebenaran untuk digunakan dan format web yang disokong dan saiz. Adakah perubahan ikon mempengaruhi penyesuaian panduan? Tidak Persembahan dan identiti sumber program masih mempunyai kebimbangan yang berbeza.

Terakhir disemak : 2026-10-08.
Odyssey 2.0.0 Sumber gambar (Buat 1037· Ketersediaan boleh berbeza.