Zanim zaczniesz
- Dostępny kanał dostawcy lub publikowany Channel Studio kanał
Zrób codzienną listę krótkowzroczną
Ulubione dają ci krótszą trasę do kanałów, które naprawdę wybierzesz. Dodanie ulubionego nie kopiować strumienia, zmienić subskrypcję dostawcy lub publikować Channel Studio Recepta jest. Kanał musi pozostać dostępny dla aktywnego profilu.
Zacznij od profilu, który powinien posiadać listę krótkowzroczną. Jeśli ustawiasz doświadczenie widzenia innej osoby, przełączanie profili jest najpierw bardziej przydatne niż próba tworzenia jednej ogólnej listy i oczekiwanie, że każdy profil będzie go udostępniać.
Uwielbiam kanał dostawcy
- Otwórz Na żywo Znajdź dostępny kanał.
- Otwórz menu kontekstu: użyj działania kontekstu platformy, na przykład trwałego wyboru na dotykowym lub zdalnym interfejsie lub dostępnego działania kontekstu wskazującego.
- Wybierz Dodaj ulubione. To jest spelling używany przez obecne menu kanału dostawcy.
- Wybierz ulubionych w Live do przeglądania listy wyników.
Kategoria ulubionych pojawia się, gdy są dozwolone ulubione. Jeśli ograniczenie źródła lub profilu ukrywa kanał, oznaczanie go jako ulubionego nie wykracza poza to ograniczenie.
ulubiony A Channel Studio kanał
- Otwórz Życie → Channel Studio.
- Otwórz menu kontekstu kanału publikowanego.
- Wybierz Dodaj do ulubionych. Channel Studio Użyj tego innego etykiety w aplikacji.
- Powrót do Live’s ulubionych Znajdują się w kategorii dopuszczone ulubione.
Kanał, który jest zapisany tylko jako przepis, nie ma opublikowanego wiersza Live do ulubionych. Open Channel Studio, przejrzeć i opublikować swój harmonogram jako pierwszy. See Zostały zapisane przepisy i kanały Jeśli dwa listy różnią się.
Przykład, który pozostaje przydatny
Załóżmy, że regularnie oglądasz kanał wiadomości, kanał muzyczny i własny kanał filmowy. Dodaj te trzy i spróbuj kategorii ulubionych na kilka wieczorów. Trzymaj czasami kanały w ich normalnych kategoriach, aż dowiesz się, że naprawdę chcesz szybszego dostępu do nich.
Przydatna lista krótka jest wystarczająco mała, aby skanować. Uwielbianie każdego kanału odtwarza oryginalną długą listę. Kiedy ulubiony przestaje być przydatny, usunięcie ulubionego jest mniej zakłócające niż ukrywanie kanału lub usunięcie Channel Studio Recepta jest.
Usuń ulubioną
Otwórz ponownie ten sam menu. Kanał oferujący Usuń ulubione• A Channel Studio Kanał oferuje Usuń z ulubionych. To usuwa osobiste wybory zamiast podstawowego źródła programu.
W przypadku kanału nie wybierz Wyłącz kanał Jeśli tylko chcesz, to po prostu z listy ulubionych. Deletion usuwa zapisany kanał i wpis liniowy, podczas gdy oryginalne filmy i odcinków są przechowywane w źródle.
Rozwiązywanie problemów z listą
Nie brakuje ulubionych: Najpierw dodaj jeden dozwolony kanał i sprawdź, czy jesteś w zamierzonym profilu. Puste dopuszczone listy nie potrzebują własnej kategorii.
Jeden ulubiony jest brakuje na innym urządzeniu: potwierdzenie tego samego zarządzanego konta i profilu, umożliwiając podłączonym urządzeniu odświeżanie i sprawdzenie dostępu źródłowego. Aktualizacje mogą wymagać czasu, aby dotrzeć do innego podłączonego urządzenia.
Zastąpiłem źródło: identyfikator źródłowy może ulec zmianie nawet wtedy, gdy nowy nazwa wyświetlacza jest taki sam. Dla receptur Studio, ponownie połączyć ich źródłowe wiązki. W przypadku kanałów dostawców, sprawdź dostępny kanał zamiast przyjmowania starego wejścia identyfikuje nową trasę.
Czy można korzystać z ochrony dla dorosłych? Nie . Wciąż obowiązują pozwolenia na profil i źródło. Kanał renomowany lub ulubiony zachowuje swoją podstawową klasyfikację treści.
Następna akcja
Zrób krótki listę teraz, a następnie użyj Organizacja kanałów Jeśli potrzebujesz również indywidualnych kategorii, nazw lub zamówienia. Najlepsze są najszybsze pierwsze kroki; kontrolki organizacyjne rozwiążą inny problem.
Ostatni sprawdzony: 2026-10-08.
Odyssey 2.0.0 Migawka źródłowa (build) 1037); dostępność wersji może się różnić.