Zanim zaczniesz
- akceptowane Odyssey Przyjaźń
- Dostępne powiązane profily
- Profile PIN Jeżeli zaproszenie wymaga jednego
Co robi zaproszenie
Seria Lock zaprasza przyjaciela do udostępnienia postępu epizodu dla jednej serii. Wybierają własny profil uczestniczący Odyssey Konto jest. Żaden postęp nie jest udostępniany przez zaproszenie, zanim się przyjmie.
Przyjaźń, zaproszenie i uczestnictwo to trzy różne stany. Najpierw potwierdzam przyjaźń. Następnie utworzyć zamek i wysłać zaproszenie. Wreszcie, odbiorca decyduje, czy dołączyć. Zaproszenie nie przyznaje subskrypcji dostawcy, logowania źródłowego lub praw medialnych.
Przygotuj uczestników
Obie strony potrzebują kwalifikowalnych profilów połączonych z Odyssey kont i dostępu do odpowiedniej serii za pośrednictwem upoważnionych źródeł. Wysłannik potrzebuje przyjętego przyjaciela Przyjaciele i zaproszenia.
Jeśli zamek wymaga PIN W każdym razie, każdy wybrany profil potrzebuje profilu PIN. Odbiorca nie może dołączyć do tej chronionej blokady, dopóki wybrany profil nie ma niezbędnego PIN Ustawienie. Nie wymieniaj kodów PIN ani pełnych kodów zarządzania, aby rozwiązać ten problem.
Restricted household profiles labelled Kids profiles can join household-only locks. They cannot be combined with friends from other accounts in this flow. Odyssey’s website remains for adults aged 18 or over.
Wyślij zaproszenie
- Otwórz stronę informacyjną serii. Wybierz Seria Lock, przy użyciu ⋯ Menu na Apple TV.
- Wybierz Wspólnie lub oddzielnie Przegląd opcjonalnego Wymagane jest PIN profilu do oglądania w każdym razie w ustawieniu.
- Utrzymuj wybrany profil i wybierz znajomego poniżej Przyjaciele na innych kontach Odyssey.
- Wybierz Seria Lock.
- Otwórz Seria zamknięcia Sprawdź liczbę zaproszeń i uczestników.
Nieprzyjęta zaproszenie nie jest członkiem przystąpionym. Obecne zasady oczekiwania oceniają postęp członków.
Przyjmuj odpowiedni profil
- Przełącz do profilu, który zamierzasz użyć dla serii.
- Otwórz Ustawienia → Profile → Zarządzanie profilami rodzinnymi → My Series Locks.
- Czytaj tytuł zaproszenia, wysyłkę, tryb i PIN Wymagania .
- Wybierz Dołącz do tego profilu do udziału, lub Decline Jeżeli żądanie nie jest wymagane.
- Przeglądaj zamek i następny odcinek przed rozpoczęciem odtwarzania.
W trybie Wspólne akceptacja może połączyć istniejące zakończenie z grupą. Wybierz oddzielnie w tworzeniu, jeśli każdy musi zakończyć każdy odcinek niezależnie. Nie akceptuj trybów, z którymi się nie zgadzasz.
Praca przykład
Sam zaprasza przyjętego przyjaciela do oddzielnego zamku na tygodniową dramat. Przyjaciel otwiera zaproszenie przy użyciu ogólnego profilu gospodarstwa domowego, a następnie zdaje sobie sprawę, że ich własna historia przeglądania należy do innego profilu. Przełączają się przed przyjęciem i dołączają do zamierzonego profilu. Następne zakończenie tego profilu aktualizuje ich uczestnictwo.
Obie konta mogą korzystać z różnych dopuszczonych źródeł dla tej samej prawidłowo zidentyfikowanej serii. Zgadzanie się z serią i epizodami jest ważne; zgadzanie się z uwierzytelnieniami konta nie jest wymagane ani odpowiednie.
Pozostaw lub rozwiąż brakującą zaproszenie
Po przystąpieniu do niej, użyj Seria Lock → Lock Lock Jeśli już nie chcesz się w nim uczestniczyć. Twórca ma Usuń zamekTo jest to, co kończy zamek. Spadek przed przystąpieniem unika tworzenia udziału.
Nie pojawia się przyjaciela: Sprawdź, czy żądanie przyjaciela zostało przyjęte. Wpisanie kodu lub wiadomości e-mail w Przyjaciół jest tylko pierwszym krokiem.
Zaproszenie nie jest dostępne: może wygasnąć, zostać odrzucona, już używana lub należała do usuniętego zamku. Poproś wysłannika, aby przeglądał obecną grupę, zamiast wielokrotnie próbować zaproszenia.
Dołącz do raportu A PIN Problem w tym: Ustaw wybrany profil PIN Przez jego kontrolę profilu, a następnie odwraca się, podczas gdy ten profil pozostaje aktywny.
Profil ma już zamknięty: Sprawdź moje seryjne zamki. Usługa odrzuca nadmierne uczestnictwo w tej samej serii zamiast cicho zastąpić istniejącą grupę.
Szybkie odpowiedzi
Czy mogę wybrać profil po przystąpieniu? Akcja akceptacji wyraźnie wykorzystuje aktywny profil. Obecny interfejs nie zapewnia kontroli transferu uczestnictwa, więc należy dokładnie wybrać przed przyjęciem.
Czy Remove Friend zarządza również moim zamkiem? Nie polegać na zmianie przyjaźni jako działania zarządzania zamkiem. Przegląd serii i użyj jej wyraźnego opuścić lub usunąć kontrolę.
Ostatni sprawdzony: 2026-10-08.
Odyssey 2.0.0 Migawka źródłowa (build) 1037); dostępność wersji może się różnić.